• Bakkerij Buelens
    Overwinningsstraat 150
    2830 Willebroek
  • 03 / 886 60 11

Historiek

Bakkerij Buelens

 

1994 :Na een opleiding brood en banketbakkerij in Coloma Mechelen,en bij verschillende bakkers gewerkt te hebben starten wij met onze zaak in de Overwinningsstraat te Willebroek.

2000 : De "Willebroekse praline "is een feit.

Een praline vervaardigd op basis van het Willebroeks vaartwater.

Deze is exclusief bij ons te verkrijgen.

In 2001 barst de zaak uit zijn voegen en zijn we genoodzaakt uit te breiden.

In 2001 treden wij toe tot de  Richemontclub België.

2002 starten wij met het maken van onze eigen chocoladeproducten.

Sinds 2004 zijn wij Valhrona partner

Op 19 oktober 2002 vestigen wij een wereldrecord

               "het langste worstenbrood".

Dit was exact 263,64 m lang.

Tijdens de jaren heen zijn wij  cursussen blijven volgen om de laatste nieuwe trends te volgen met stages in binnen -en buitenland.

2004 : Tanja Coeckelbergh geboren en getogen in de bakkerij ( dochter van Paul Coeckelbergh uit Boom )komt mee in de zaak

2014 :  Na een opleiding als bakker-banketbakker in Piva en een vervolmakingscursus in Frankrijk, komt Sander de zoon des huize,mee in de zaak.

2015: 17 april 2015 Een heugelijke datum :Johan en Tanja trouwen na

           11 jaar samen te zijn.

 

Sinds 8/11/2016 hebben wij het label "erkend ambacht"

http://www.ambiance.be/nl/winkel/bakkerij-buelens

 

2017 : In oktober neem ikzelf deel ,in de categorie artistiek stuk, aan de "Pellons D'Or" het europees kampioenschap bakkerij.

          Een vierde plaats is het resultaat.

2018 : Een nieuwe mijlpaal wordt gezet:na 2 jaar zoeken komt de

"Gouden Carolus Single Malt praline" op de markt.

          Een samenwerking met de whiskystokerij uit Blaasveld

          "De molenberg "

         De whisky die gebruikt wordt heeft wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht gesleept,het samenspel met de chocolade geeft een enorme smaaksensatie.