1993
Opstart
Na een opleiding brood en banketbakkerij in Coloma Mechelen en bij verschillende bakkers gewerkt te hebben, starten wij met onze zaak in de Overwinningsstraat te Willebroek.
1993
2000
Willebroekse praline
De "Willebroekse praline" is een feit.
Een praline vervaardigd op basis van de zoete Vaartwater likeur, een Willebroeks recept, opnieuw tot leven gebracht door de stokerij Rubbens.
Exclusief bij Bakkerij Buelens te verkrijgen.
Exclusief bij Bakkerij Buelens te verkrijgen.
2000
2001
Uitbreiding
Begin 2001 barst de zaak uit zijn voegen en zijn we genoodzaakt uit te breiden.
2001
2001
Richemontclub België.
We zijn toegetreden tot de Richemontclub.
Dit is een internationale groepering van bakkers & banketbakkers die zich inzetten voor de kwaliteit en creativiteit in ons beroep. We zijn verliefd op ons vak en willen dat ook uitdragen naar anderen.
Dit is een internationale groepering van bakkers & banketbakkers die zich inzetten voor de kwaliteit en creativiteit in ons beroep. We zijn verliefd op ons vak en willen dat ook uitdragen naar anderen.
2001
2002
19 oktober 2002
Wereldrecord
Bakkerij Buelens is wereldrecordhouder met het langste worstenbrood! Dit was exact 263,64 m lang. Smakelijk!
19 oktober 2002
2004
Valhrona
wij zijn Valhrona partner geworden in 2004. Deze fabrikant van chocolade ondersteunt en geeft opleidingen aan professionals over de hele wereld om zich verder te bekwamen als meester chocolatiers.
2004
2004
Tanja Coeckelbergh
geboren en getogen in de bakkerij (dochter van Paul Coeckelbergh uit Boom) komt mee in de zaak.
2004
2014
Sander
Na een opleiding als bakker-banketbakker in Piva en een vervolmakingscursus in Frankrijk, stapt Sander, de zoon des huizes, mee in de zaak.
2014
17 april 2015
Huwelijk
Een heugelijke datum: Johan en Tanja trouwen na 11 jaar samen zijn.
17 april 2015
8 november 2016
Erkend ambacht
Bakker Buelens ontvangt van de FOD Economie de wettelijke erkenning als ambachtsman. Hiermee wordt het authentieke karakter van zijn activiteit, het manuele aspect van zijn werk en zijn knowhow als ambachtsman bekrachtigd.
8 november 2016
Oktober 2017
Pellons D'Or
In oktober 2017 neemt Johan Buelens deel aan de "Pellons D'Or", het Europees kampioenschap bakkerij, in de categorie artistiek stuk.
Hij behaalt een mooie vierde plaats als eindresultaat.
Hij behaalt een mooie vierde plaats als eindresultaat.
Oktober 2017
2018
Gouden Carolus Single Malt praline
Een nieuwe mijlpaal wordt gezet: na 2 jaar onderzoek komt de "Gouden Carolus Single Malt praline" op de markt.
Een samenwerking met whiskystokerij "De Molenberg" uit Blaasveld.
De whisky die gebruikt wordt, heeft wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Het samenspel met de chocolade geeft een enorme smaaksensatie.
2018